fbpx

Digitalisera din logistik: Komplett checklista

Dela med dig:
digitalisera-din-logistik-checklista

Många företag har en lång väg att gå när det kommer till digitalisering. Är du på rätt väg?

Arbetssätten för logistik håller på att digitaliseras mer och mer. Vad är mer förvånande är att det finns företag som sitter kvar med en motvilja till förändring. Vi vet att känslan av förändring kan kännas jobbig många gånger. Men när det kommer till att effektivisera sin arbetsprocess, bör det vara något att se fram emot istället för att tycka det är jobbigt.


Digitalisering kräver att man planerar och gör en tydlig strategi. Innan man börjar resan mot att bli mer digitala är det bra att ha en vision och ett mål. Utöver detta är det bra om hela organisationen är på samma plan för att uppnå full maximal effektivisering av sin logistik. Det är viktigt att du berättar för din personal varför ni behöver göra förändringen och varför det kan bli en utmaning om man inte förändrar systemet.

Nedan ger vi dig en komplett checklista för digitalisering av din logistik

  • Ta full kontroll över dina kunder
  • Få en komplett prisbild gentemot kunder
  • Samla den största delen av ditt pappersarbete på ett och samma ställe
  • Ta kontroll över era ordrar, fakturor och totala ekonomi
  • Fullkomlig översikt över hela orderflödet
  • Få en full överblick över transporter
  • Bli av med pappershantering så som körordrar och vågsedlar
  • Total kontroll över all er kommunikation

För att vara ärliga så ställer man högre krav och tempo på företag runt om i världen. Vi vet att man som företag behöver jobba effektivt för att hänga med. Företag kommer att behöva ha en stark grund där effektiviteten ligger på topp för att inte tappa till sina konkurrenter. Effektivisering behövs för att man ska utvecklas inom företaget och för att man ska drivas framåt i jämn takt med företagen omkring en.

Vi kan hjälpa dig om ditt företag behöver förbättra sin logistik, effektivisera och trappa upp sitt arbetssätt. Vi ser till så att ni har en stabil grund med våra verktyg. Där framtiden för företaget ser ljus ut, vardagen blir mer effektiv och där du får tid att lägga på annat. 

Logga in på TelMe

Här loggar du in i de olika TelMe-applikationerna

OBS! Om du behöver hjälp med din inloggning eller hur man använder TelMe, ska du vända dig till kontaktpersonen hos din arbetsgivare.